matlager logo

Vad är matlager?

Matlager är en ny prisvärd och hållbar mattjänst för dig eller ditt företag som av någon anledning vill ha ett större matförråd hemma eller på jobbet till ett bra pris. Du kan välja mellan olika matförråd som räcker allt från en månad till flera år.

Varför köpa ett matlager?

Det finns flera olika anledningar till att köpa ett matlager. Här är några av dem:

  • Matlager är klimat- och miljösmart då det blir färre transporter när man inte handlar lika ofta.
  • När du köper ett matlager får du ett betydligt bättre pris jämfört om du handlar en mindre mängd mat. Per år kan detta betyda flera insparade tusenlappar.
  • Du sparar tid och energi då du inte behöver handla lika mycket och lika ofta. Matlager för 3 månader eller längre tid levereras direkt hem till dig eller till ditt företag.
  • Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB rekommederar alla att ha ett matlager hemma i händelse av kris eller oförutsedda störningar i samhället som kan påverka bland annat matleveranser. Vi på MELLINS rekommenderar alla att ha minst 6 månaders matlager så att man alltid kan klara sig över vinterhalvåret. I händelse av oförutsedda störningar rekommenderar vi även att ha annan nödvändig utrustning. Sådan kan du hitta hos Beredd.

Hur lång hållbarhet har ett matlager?

  • Vi väljer noggrant ut varor med lång hållbarhet, stort näringsinnehåll och bra kvalité. Det mesta är därför torrvaror och allt är växtbaserat. Hållbarheten varierar något för olika varor och olika matlager, men generellt kan man säga att de flesta matlager står sig minst flera år.

Hur ska jag använda ett matlager?

  • Tanken är inte att matlagret bara ska stå tills en eventuell kris kommer, utan att man hela tiden ska använda maten. Vill man ha ett matlager för en krissituation rekommenderar vi ett matlager på 6 månader som gör att man alltid kan klara sig över vintersäsongen. Beställer man ett matlager för 1 år kan man då äta upp halva lagret innan man beställer ett nytt matlager för ett år. Sedan äter man upp resterande del av det gamla lagret och hälften av det nya innan man åter gör en ny beställning.

Kan man byta ut vissa varor mot andra?

  • Det som står i beskrivningen för respektive matlager är bara ett förslag och exempel på vad du kan få för det priset. Sedan kan du alltid prata med oss om att du vill byta ut vissa varor mot andra om du önskar. Du kan då ringa oss, mejla oss eller skriva en anteckning i fältet ”beställningsanteckningar” när du gör din beställning.

Går det bra att delbetala?

  • Det går bra att betala hälften av summan vid beställning och återstoden senast 30 dagar efter du mottagit beställningen. Önskar du detta, ring eller mejla oss innan du gör din beställning så löser vi det.